brza i preukusna ....preporuke :D
Sastojci
Korice
2 jajeta
2kasike kakaa
2kasike maslaca
50ml mleka
50g secera
50g crne cokolade
1 prasak za pecivo
50g brasna
Fil 1
40g slaga
100ml soka od pomorandze
250g mlevnog keksa
Fil 2
100ml cokoladnog mleka
40g slaga
50g crne cokolade
Fil 3
40g slaga
2 solje secera
100ml mleka
kasika maslaca
Jos
150g crne cokolade
2kasike ulja
Priprema
Umutiti belanca u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca, šećer, maslac, kakao i otopljenu čokoladu i brašno sa praškom za pecivo.Lagano pomešati sa belancima. Premazati posudu margarinom pa staviti koru da se peče.Staviti šećer u šerpicu sa dve kašike mleka. Mešati dok se ne karamelizuje. Dodati mleko i mešati da se otopi. Dodati maslac i mešati. Ostaviti da se dobro ohladi.Umutiti šlag sa sokom od pomorandže.Dodati keks pa mešati. Staviti koru pa preko keks. Otopiti 50 g crne čokolade pa preliti preko keksa. Staviti da se stegne.Umutiti šlag sa čokoladnim mlekom i dodati rendanu čokoladu. Staviti preko čokolade.Preko staviti ponovo otopljenih 50 g čokolade. Staviti da se stegne.Ohlađeni karamel sipati u posudu pa dodati vodu i prah za šlag. Umutiti čvrst šlag.
Premazati celu tortu i vrh i ukrasiti po želji. Na vrh izrendati 50 g crne čokolade.
Dobro ohladiti tortu pa seći.
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar